Semundja parkinson

Semundja parkinson

Eshte nje demtim i sistemit nervor qe prek levizjen, ekulibrin dhe kontrollin e muskujve. Shkaqet: Qelizat nervore degradojne ne pjesen e trurit te quajtur substania nigra. Ne kete zone qelizat nervore specifike te quajtura striatum, ku neurotransmetuesit te quajtur dopamine clirohen. Dopamina eshte nje neutransmetues i rendesishem dhe ndryshimet ne perqindje e tij mund te… Continue reading Semundja parkinson