Hudhra ne mjekesi

Jane te njohura theniet popullore se me ngrenien e qepes behemi me te fuqishem dhe te shendoshe, ndersa shkenca e ka vertetuar kete.
Qepa permban vitaminat A, 81, 82, C, E, kalcium, hekur, fijeza, kripera minerale, si dhe hormone bimore te ngj-

ashme me insulinen. Perdorimi i rregullt i qepes ul nivelin e kolesterines se keqe LDL. ndersa e rrit nivelin e kolesterines se mire HDL.
Perberesit e qepes nxisin gjakezimin mukozes, pengojne procesin e kalbjes, rrisin oreksin, largojne gazrat dhe e pastrojne gjakun, ndersa lengu i qepes forcon muskujt e zemres .
Hudhra, nderkaq, ka ndikim me te gjere: parandalon dhe zbut ftohjet, sheron barkqitjen, ul nivelin e kolesterines LDL, ul shtypjen e gjakut, sherben si parandalues i sulmit ne zemer dhe ne tru.
Hudhra forcon sistemin imunologjik, rregullon sheqerin ne gjak si dhe permban antioksidante te fuqishem. Ndikimi i hudhres eshte i njellojte, pa marre parasysh hahet e fresket, e zier apo e pjekur. Per qellime shendetesore, do te duhej ngrene nje thelb hudhre ne dite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s