Kategorit e mia

Ushqimi vegjetarian mund të ndihmojë në uljen e tensionit të gjakut.

 

Studimet e mëhershme kanë treguar se vegjetarianët në mesatare kanë tension më të ulët dhe kjo është vërtetuar edhe një herë.

Kërkuesit amerikanë kanë analizuar rreth 80 studime të ndryshme të cilat kanë përfshirë personat vegjetarianë dhe kanë arritur në të njëjtin përfundim. Ja përfundimet:

 

  • Vegjetarianët në mesatare kanë tre herë më pak gjasa për të vuajtur nga presioni i lartë i gjakut.
  • Vegjetarianët në mesatare janë më të dobët se personat ushqimi i të cilëve përfshin mish.
  • Faktor i rëndësishëm në ruajtjen më nivel të tensionit të gjakut është konsumimi i lartë i kaliumit përmes pemëve dhe perimeve, të cilat janë ushqim më i shpeshtë i vegjetarianëve.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s