Kategorit e mia

Kujdes, mos pini uje ne pishina!

Lahuni në pishina, por kujdes mos e pini ujin

Ekspertët thonë se uji qoftë në det apo pishinë mund të jetë i mbushur me baktere dhe parazitë, andaj duhet të bëni kujdes për të mbrojtur veten dhe familjen tuaj.

“Një prej vendeve më të këqija janë pishinat e mbushura lodra për fëmijë”, thotë për Healthday, Dr. Christopher Ohl, profesor i sëmundjeve infektive.

“Uji i ngrohtë, i paktë në sasi dhe fëmijët me pelena notimi (që nuk arrijnë të mbajnë mirë fecesin), mund të krijojnë një ambient të përshtatshëm për infeksione që përcillen përmes ujit edhe nëse uji është i kloruar”.

“Mënyra më e mirë për të mbrojtur fëmijët e vegjël nga sëmundja është të kërkoni nga to të mos e përpijnë ujin”, shpjegon më tej mjeku amerikan.

Nëse fëmija juaj ka ndonjë sëmundje gastrointestinale, ju duhet ta mbani atë jashtë pishinave dhe parqeve me ujë për disa ditë.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s