Kategorit e mia

Vaksinat kundër gripit mbrojnë nga sëmundjet e zemrës

Vaksinat kundër gripit mund të ndihmojnë njerëzit e moshuar të qëndrojnë të shëndetshëm. Në këtë përfundim kanë dalë disa studiues nga Universiteti i Torontos.

Sipas tyre, vaksinat nuk mbrojnë vetëm nga virusi influenca, por edhe nga sulmet në zemrë. Në analizë janë marrë më shumë se 3.200 pacientë dhe kanë përcjellë efektin e vaksinës influenca në shëndetin e zemrës.

Rezultatet kanë treguar se personat që kanë marrë vaksinën e gripit, kishin rrezik pothuajse 50 % më të ulët, për të vuajtur një atak dhe probleme të kardiovaskulare gjatë një periudhe njëvjeçare. Autorët e studimit mendojnë se ka disa shpjegime për këtë efekt të vaksinës së gripit.

E para, ajo mund të ndihmojë pacientët që tashmë janë në shëndet të dobët, të mos zhvillojnë edhe një sëmundje e cila mund ta përkeqësojë gjendjen e tyre të përgjithshme. E dyta, mbrojtja mund të jetë nga fakti i shmangies së inflamacionit të lidhur me gripin. Inflamacionet lidhen me shfaqjen e probleme kardiovaskulare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s