Kategorit e mia

Metodat më të sigurta të uljes së kolesterolit

 

Kjo është pothuajse si të frikësoheni nga uji. Kolesteroli është i pranishëm në çdo qelizë të gjallë. Merr pjesë në proceset metabolike të shkëmbimit të lëndëve, është pjesë përbërëse e membranës qelizore, shërben për prodhimin e shumë hormoneve, vitaminave të tretshme në yndyra dhe acideve biliare. 

Megjithatë, kur e kemi më shumë se duhet, gjendja bëhet e rrezikshme.

Ilaçet për reduktimin e kolesterolit duhet t’i merrni nëse ua rekomandon mjeku. Por, nëse bëni pjesë në grupin e njerëzve relativisht të shëndetshëm, respektivisht keni rrezik të ulët nga sëmundjet kardiovaskulare mendoni edhe për këtë: aq shumë njerëz i zgjedhin problemet me tableta saqë përdorimi i tepruar i tabletave është bërë problem më vete.

Përveç që në këtë mënyrë nuk e zgjidhni shkakun e problemit, dhe kjo është të ushqyerit e keq dhe stili i jetës duke qëndruar ulur, akoma ju kërcënon tensioni i lartë dhe diabeti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s