Ftohja dhe gripi

Ftohja dhe gripi

Ftohja dhe gripi janë shumë të ngjashme, ngase kanë pothuajse simptoma të njëjtë. Dallimi është në atë se te gripi zakonisht paraqiten edhe ethet, ndërsa mundimet dhe dhimbjet janë më të theksuara dhe vjen deri te tejlodhja e organizmit.

Marrë parasysh që barnat për gripin e zakonshëm dhe ftohjen ende nuk ekzistojnë, më e mira që mund të bëni është të mundoheni t’i parandaloni dhe lehtësoni këto simptoma. Por, në vend të medikamenteve nga barnatorja, të cilat mund të sjellin deri te efektet e padëshiruara, mund të vendosni për barna popullore.

Si ta prandalojme fohjen dhe gripin?
1. Laj duart
2. Mos e mbulo kollitjen me duar
3. Mos prek fytyren
4. Konsumo lengje
5. Shko ne sauna
6. Ajer i fresket
7. Bej aktivitet aerobik rregullisht
8. Mos pi duhan

Në fund duhet cekur se ftohja dhe gripi përhapen shumë shpejt, dhe për këtë është e nevojshme që ta forconi imunitetin dhe të qëndroni larg nga personat e prekur në mënyrë që ta shmangi infeksionin. Që këtë ta arrini është e rëndësishme që të hani ushqime të pasura me vitamina C, të merrni shtesa në formë të ushqimit për forcimin e imunitetit dhe rregullisht lani duart.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s