Semundje te ndryshme

Djersitja e tepert e shuplakave te duarve dhe shputave te kembeve

Djersitja e tepruar palmoplantare eshte problem klinik mjafte i shpeshte sidomos i kohes se veres i cili ndikon drejtperdrejte ne jete (pune, raporte nderpersonale). Zakonisht shfaqen te shoqeruara dhe personat me kete crregullim ankohen ne : djersitje te tepert (shputat dhe shuplakat e lagura), ere e keqe, kruarje, nxehtesi, parahati, ngjyre e bardhe ne forme te njollave.

Ky problem klinik mund te jete i shkaktuar nga shume faktore:

-kemba e atletit,

-infeksionet me kerpudha,

-veshmbathja joadekuate (sintetike),

-higjiena jo e mire,

-mbajtja e gjate e veshembathjes,

-ekzema,

-lythat,

-crregullimet neuropsikiatrike, ne vecanti ankthi,

-ethet,

-infeksionet,

-crregullimet e gjendres tireoide,

-insuficienca globale e zemres,

-diabeti i sheqerit,

-semundjet autoimune,

-parotiti,

-barnat psikoleptike,

-narkotiket,

-alkooli etj.

Ketyre personave u keshillohet qe : te mbajne higjienen e duhur te kembeve dhe duarve, te mos lene hapesire mes shputes dhe corapeve, mos te mbajne veshembathje sintetike, mos te mbajne gjate veshembathjen, te ajrosin shpesh kembet, te mjekojne semundjet sistemike, ti terin duart dhe kembet pas larjes, mos te mbajne mbathje te gomes, vazhdimisht te mbathin corape etj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s