Kategorit e mia

Detyrat e kordinatores infermierore sipas SHSKUK-se

  Të koordinojë planifikimin dhe organizimin e punës, si dhe të sigurojë udhëheqje dhe kontroll profesionale të personelit infermierore në tërë sistemin e SHSKUK-së. Të hartojë, implementojë dhe monitorojë politikat dhe procedurat infermierie . Të vendosë standarde profesionale për përmirësimin e kualitetit të kujdesit infermierik. Të planifikojë format më të mira dhe të përshtatshme të… Continue reading Detyrat e kordinatores infermierore sipas SHSKUK-se

Kategorit e mia

Infermieria

Infermieria është një profesion shëndetësor i përqendruar në kujdesin e individëve, familjeve dhe komuniteteve në mënyrë që ata mund të arrijnë, të mbajë, ose të shërojnë shëndetin optimal dhe cilësinë e jetës. Fjala Infermier(e), “nurse” (anglisht), vjen nga fjala latine “nutrire” që do të thotë kujdestare -nënë dhe i referohet një nëne që ushqente me… Continue reading Infermieria

Kategorit e mia

Kujdes, mos pini uje ne pishina!

Ekspertët thonë se uji qoftë në det apo pishinë mund të jetë i mbushur me baktere dhe parazitë, andaj duhet të bëni kujdes për të mbrojtur veten dhe familjen tuaj. “Një prej vendeve më të këqija janë pishinat e mbushura lodra për fëmijë”, thotë për Healthday, Dr. Christopher Ohl, profesor i sëmundjeve infektive. “Uji i… Continue reading Kujdes, mos pini uje ne pishina!

Kategorit e mia

Gjashtë rregulla ushqimore për rënie të shpejtë nga pasha

Trupi juaj ka nevojë për karburant për t’u stërvitur, ndërsa karburanti për të është ushqimi. Andaj, është normale që disa njerëz mund të ndjehen të uritur kur fillojnë stërvitjet. Por, nëse përpiqeni të humbni peshën, kjo mund të jetë kundërproduktive – nëse nuk jeni ushqyer si duhet. Ushqimi i zakonshëm është i pasur me karbohidrate… Continue reading Gjashtë rregulla ushqimore për rënie të shpejtë nga pasha

Kategorit e mia

Ushqimi vegjetarian mund të ndihmojë në uljen e tensionit të gjakut.

  Studimet e mëhershme kanë treguar se vegjetarianët në mesatare kanë tension më të ulët dhe kjo është vërtetuar edhe një herë. Kërkuesit amerikanë kanë analizuar rreth 80 studime të ndryshme të cilat kanë përfshirë personat vegjetarianë dhe kanë arritur në të njëjtin përfundim. Ja përfundimet:   Vegjetarianët në mesatare kanë tre herë më pak… Continue reading Ushqimi vegjetarian mund të ndihmojë në uljen e tensionit të gjakut.